Kulinarnie

Makaron ze szpinakiem i pieczarkami

Ostatnio uwielbiam kombinować w kuchni, przyrządzać zdrowe i szybkie dania, stąd pomysł, aby tymi pomysłami troszkę podzielić się z Wami 🙂 Dziś przepis na makaron ze szpinakiem i pieczarkami, czas przygotowania ok. 20 minut.

Składniki:

  • Makaron 60g
  • Pieczarki 100g
  • Cebula 20g
  • Szpinak 20g
  • Czosnek 5g
  • Oliwa 10g
  • Jogurt naturalny 100g
  • Przyprawy: sól, pieprz, bazylia

Do działa:

  • Makaron gotujemy al dente
  • Cebule i pieczarki kroimy na drobno i podsmażamy na oliwie
  • Dodajemy zgnieciony czosnek, makaron i podsmażamy 2-3 minuty
  • Na koniec dodajemy szpinak wraz z przyprawami i podsmażamy 2-3 minuty
  • Po tym czasie zdejmujemy patelnie z ognia i dodajemy jogurt, całość mieszamy

Smacznego 😋

Tak makaronowym akcentem rozpoczynam serię kulinarną na blogu, ciekawe czy Wam się spodoba, dajcie koniecznie znać 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *